Wednesday, 4 September 2013

BuSiNeSs OnLiNe

Salam semua... lama menyepi bukan apa. Terlalu banyak sangat kerja kebelakangan ini. Dari start puasa sampailah sekarang. Tapi sekarang ini kita nak cerita dengan kamu2 semua. Sebenarnya kita mula berjinak2 nak membuat business online. Sebelum business online bermula, kita jual dulu kat pekerja - pekerja. Alhamdullillah rezeki dari ALLAH. Sambutannya cukup menggalakkan. Mula2 takut juga nak bawa . al-maklumlah beg tangan wanita. TAKUT TIDAK ADA SAMBUTAN. tapi SAMBUTANNYA CUKUP LUAR BIASA. Mula2 tu bawa 8 biji beg tangan je (takut tak laku). Hari seterusnya 12 biji (budget jualan habis... memang habis pun... senyum sampai ke telinga) . Dan hari yg ke-3 ambik ko, kita bawa 18 biji.... semuanya SOLD OUT.

Sebenarnya nak cerita kat sini, JANGAN TAKUT UNTUK MELAKUKAN SESUATU YANG KITA SUKA. Perasaan MALU / TAKUT / SEGAN  & SEBAGAINYA AKAN BERLEGAR2 BERMAIN DISEKELILING OTAK. CUBA FIKIR POSITIF. JIKA TIDAK BERJAYA CUBA LAGI. JANGAN MENGALAH @ BERPUTUS ASA. KAMU MESTI YAKIN. KAMU AKAN BERJAYA.

Bagi yang ingin memulakan BUSINESS ONLINE, ini saranan kita :
1) Jangan beli barang yg kita hendak jual itu, terlalu banyak. Bukan apa takut x dapat dijual siapa yang rugi.
2) Jangan ikut kawan. CTHNYA : kalau kawan jual tudung & kita tengok ia berjaya. kita pun nak jual tudung.
3) Jika kita ada KEMAHIRAN. Cthnya : membuat KEK. So gunakan kemahiran tersebut sebagai produk
4) POPULARKAN DIRI ANDA. apabila ramai yg mengenali kamu, pasti mereka tidak ragu untuk membelinya.
5) Selalulah buat PROMOSI DI ATAS BARANGAN YG KAMU JUAL. cewah... nanti kita akan buat promosi jualan bagi BEG TANGAN & KEK & PAKAIAN WANITA & PAKAIAN LELAKI & BISKUT RAYA.... jika ada berminat boleh la pm kita kat FB.
6) Bila dah ada produk, kita kena ada BANK untuk memudahkan pelanggan membayar secara online. (cth MAYBANK / CIMB ) ada banyak bank lagi.

Itu saja yg dapat kita kongsikan dengan kamu semua. diharap dengan informasi tersebut dapat menolong. Sebelum itu, jom kita layan gambar2 di bawah : -

BEG YANG TELAH HABIS DI SAMBAR HARGANYA CUMA RM25.00 TIDAK TERMASUK PENGHANTARAN.

CANTIK... MEMANG CANTIK TAK TIPU.... MURAH... RM 35.00 TIDAK TERMASUK PENGHANTARAN.

MEMANG GLOPPPP... RM25.00 SAHAJA TIDAK TERMASUK PENGHANTARAN.
BAGI YANG BERDEKATAN. KOS PENGHANTARAN TIDAK DICAJKAN. HANYA DI KAWASAN2 TERPILIH (BATU CAVES / PUCHONG & SETIA ALAM). JIKA INGIN MELIHAT DENGAN LEBIH BANYAK LAGI SUDI2KANLAH MENJENGUK KE INSTAGRAM KITA ZANA_RZ.


TERIMA KASIH.... KERANA MENYINGGAH... KAMU MEMANG BEST.....LUV...LUV...LUV..XOXO

No comments: